baner
Sodelovanje bližnjih šol in vrtca
Leto 2008: Šole in vrtec v Grosupljem se učijo o žabicah ... PDF Natisni E-pošta
Ker se v bodočem krajinskem parku zavedamo, da je ena izmed najpomembnejših komponent varovanja narave prav izobraževanje, smo se odločili, da bomo OŠ Louisa Adamiča s podružnico Kopanj, OŠ Brinje s prilagojenim programom in podružnično šolo Polica ter Vzgojno varstvenemu zavodu ponudili brezplačno sodelovanje. Kateremu so se vsi z veseljem odzvali.

  • 31.3., 1.4. in 2.4.2008 smo obiskali otroke podružnične šole Kopanj, Vzgojno varstvenega zavoda Kekec, OŠ Brinje in podružnične šole Polica. Otroci so se naučili veliko novega in pri tem zelo uživali. Tako so bili motivirani za iskanje žabčevega imena, ki bo postal ena izmed živalskih maskot Radenskega polja.


  • 8.4.2008, je naš žabec otroke presenetil s svojim, velikim, žabčevim pismom.

  • 14., 15., 16. in 17.4.2008 smo drugič obiskali otroke. Tokrat z mrestom, katerega smo jim tudi pustili. Poleg mrestov smo jim dali tudi zbrano gradivo o razvoju žab ter opazovalne liste v katere bodo vsakodnevno pisali svoja opažanja. Tokrat smo se prav razveselili, saj smo videli, da so se žabice prav dobro vključile v vse šolske in vrtčevske aktivnosti. Tako na to temo nastajajo čudoviti likovni izdelki, pravljice, igrice, pesmice…

 

 
O obisku šolskih in vrtčevskih otrok z žabicami smo poročali tudi v Grosupeljskih odmevih.

Ob zadnjem obisku smo prejeli predloge za žabčevo ime. Predloge imen smo  objavili na našem portalu ter jih dali na glasovanje, tako da ste lahko prav vsi odločali o imenu našega žabca. Največ glasov je dobilo ime ŠTEFAN. Tako ste vsi otroci zelo razveselili žabca, ki ga bomo od zdaj naprej klicali po imenu Štefan. 
 
 
13.11.2008 - Obisk žabca Štefana na podružnični šoli v Žalni
Žabca so se otroci lahko dotaknili, pobožali, prijeli v roke… Žabec pa jim je pokazal kako se oglaša. Naučili so se veliko novega in pri tem zelo uživali.