baner
Uprava Krajinskega parka Radensko polje, 1.septembra 2019 začela s svojim delom PDF Natisni E-pošta

 

Veselo naznanjamo, da je po 10 letih od prvega zavarovanja začela operativno delovati Uprava krajinskega parka Radensko polje.

Uprava deluje pod okriljem  Zavoda za turizem Grosuplje s sedežem na Adamičevi cesti 15, 1290 Grosuplje. 

Za vsa vprašanja v zvezi z upravljanjem krajinskega parka nam lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pokličete na telefon 08 20 07 157

 

 

 
Prenašanje dvoživk čez cesto 2019 PDF Natisni E-pošta

Pomagajmo žabicam čez cesto 2019

Bliža se pomlad in lepi dnevi in topli večeri ter dež se bližajo. Tako vreme pa zvabi dvoživke, da se iz gozdnih skrivališč pomaknejo proti Radenskem polju. Ob cesti Mlačevo - Račna je že postavljena zaščitna ograja, ki preprečuje, da bi jih na njihovi poti do mrestišč povozili. Da pa bi žabice varno prišle na drugo stran ceste, potrebujemo prostovoljce, ki bi bilo pripravljeni pomagati pri prenašanju, vedno v spremstvu s koordinatorjem.

Večerno prenašanje se začne ob 18h uri (kasneje ob 19h oziroma po sončnem zahodu) in traja uro do dve, odvisno od števila dvoživk.

Vsak udeleženec obvezno potrebuje:

- odsevni jopič

- svetilko (ročno ali naglavno)

- primerno obutev in obleko, ker je lahko mokro in blatno

Če bi želeli sodelovati, pokličite koordinatorko Natašo (031 446 198) ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , kjer se boste dogovorili, kdaj lahko pridete, ko se bo akcija začela.

Aktualne informacije na Facebook strani društva Preplet

 

Sofinancerji projekta:

 
Projekt: Žabice PDF Natisni E-pošta
  ŽABEC JE DOBIL NOVO IME!

V spomladanskem času smo, skupaj z žabcem, obiskovali otroke bližnjih šol in vrtca v Grosupljem. Z otroki smo delili zgodbo o izgubi njegovega imena. Tako ste otroci pridno izbirali predloge za njegovo ime. Ožji izbor imen smo objavili na naši internetni strani, ter pozvali vse, da nam pomagate izglasovati njegovo ime. Tako smo v novembru dobili novega prijatelja žabca Štefana. Štefan se je zdaj že skobacal nazaj v gozd, pod toplo listje in zemljo, ter čaka, na pomlad, da spet pride v vodo na Radenskem polju.

Otroci, če spomladi, na Radenskem polju, spet srečate veselega, poskočnega žabca, ga le pokličete po imenu ŠTEFAN!

 

 

 

NOVICA IN VABILO ZA PROSTOVOLJCE

DOBILI SMO OGRAJE ZA ŽABE

V sredo, 19.11.2008, nam je Zavod Symbiosis poklonil v večletno uporabo 500 m varnostne ograje za dvoživke. Postavili jih bomo konec zime, pred  selitvijo dvoživk iz zimskih bivališč na letna mrestišča. In sicer na mestih, kjer prihaja do množične selitve teh živali čez regionalno cesto  647, odsek 1368, Mlačevo - Rašica na delu med Velikim Mlačevim  in Veliko Račno. Tako bomo  v vedra ujete dvoživke dnevno nosili čez cesto in jih popisovali. Dobili bomo natančnejše podatke o številčnosti ter vrstni pestrosti dvoživk na Radenskem polju.

Ob sami postavitvi ograj in pri dnevnem prenosu in popisu dvoživk bomo potrebovali pomoč prostovoljcev. Zato pozivamo vse, ki bi nam bili pripravljeni pomagati, da nam svoje podatke pustite na e- pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pa nas pokličete na 040 655 795 (Miša Pintarič)

 

 

 

 

 

 
OBVESTILO - Domače mleko iz Krajinskega parka Radensko polje v ustanavljanju - na tržnici v Grosupljem in tudi že pred E Leclercom v Ljubljani PDF Natisni E-pošta

Ohranjanje krajnske in biotske pestrosti je na območju Krajinskega parka Radensko polje v veliki meri odvisno od aktivnosti in delovanja ozaveščenih lastnikov zemljišč, ki že tradicionalno, na prilagojen način kmetujejo na tem naravnem območju. 

Krajinski park Radensko polje v ustanavljanju Vam v zvezi s tem, z veseljem, predstavlja KMETIJO POTOKAR, kmetijo z dolgoletno tradicijo na območju Radenskega polja, ki je ena prvih v Sloveniji, v juniju 2009, začela ponujati dnevno sveže mleko iz mlekomata.

Na posestvu, kjer živijo tri generacije, kmetijo upravlja najmlajša generacija, ki z inovativnimi in naravi prijaznimi in okoljsko ozaveščenimi pristopi drži prihodnost kmetije trdno v rokah. 

V tehnološko dovršenem mlekomatu ponuja domače nehomogenizirano mleko, ki je dokazano bolj zdravo in lažje prebavljivo kot homogenizirano. 

Mleko Kmetije Potokar lahko dobite na mlekomatu na tržnici Grosuplje in  tudi že v Ljubljani pred E Leclercom , tako se tudi sami prepričate o kvaliteti njihove pridelave. Kako upravljati z mlekomatom lahko izveste na TUKAJ

Več o Kmetiji Potokar lahko izveste na www.kmetija-potokar.com, lahko pa jim tudi pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali KMETIJA POTOKAR, Mala Račna 40, 1290 Grosuplje ali pokličete na 031 338 979.

 

še zloženka ...