baner
Projekt: Žabice PDF Natisni E-pošta
  ŽABEC JE DOBIL NOVO IME!

V spomladanskem času smo, skupaj z žabcem, obiskovali otroke bližnjih šol in vrtca v Grosupljem. Z otroki smo delili zgodbo o izgubi njegovega imena. Tako ste otroci pridno izbirali predloge za njegovo ime. Ožji izbor imen smo objavili na naši internetni strani, ter pozvali vse, da nam pomagate izglasovati njegovo ime. Tako smo v novembru dobili novega prijatelja žabca Štefana. Štefan se je zdaj že skobacal nazaj v gozd, pod toplo listje in zemljo, ter čaka, na pomlad, da spet pride v vodo na Radenskem polju.

Otroci, če spomladi, na Radenskem polju, spet srečate veselega, poskočnega žabca, ga le pokličete po imenu ŠTEFAN!

 

 

 

NOVICA IN VABILO ZA PROSTOVOLJCE

DOBILI SMO OGRAJE ZA ŽABE

V sredo, 19.11.2008, nam je Zavod Symbiosis poklonil v večletno uporabo 500 m varnostne ograje za dvoživke. Postavili jih bomo konec zime, pred  selitvijo dvoživk iz zimskih bivališč na letna mrestišča. In sicer na mestih, kjer prihaja do množične selitve teh živali čez regionalno cesto  647, odsek 1368, Mlačevo - Rašica na delu med Velikim Mlačevim  in Veliko Račno. Tako bomo  v vedra ujete dvoživke dnevno nosili čez cesto in jih popisovali. Dobili bomo natančnejše podatke o številčnosti ter vrstni pestrosti dvoživk na Radenskem polju.

Ob sami postavitvi ograj in pri dnevnem prenosu in popisu dvoživk bomo potrebovali pomoč prostovoljcev. Zato pozivamo vse, ki bi nam bili pripravljeni pomagati, da nam svoje podatke pustite na e- pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pa nas pokličete na 040 655 795 (Miša Pintarič)