baner
Prenašanje dvoživk 2016 PDF Natisni E-pošta

Prenašanje dvoživk na Radenskem polju 2016

S pomočjo gasilcev iz Račne in Čušperka, študentov iz GRMa Novo mesto ter drugih prostovoljcev je Preplet - ekološko, socialno in kulturno društvo v začetku februarja 2016 postavilo ograjo za dvoživke.

Vreme še ni primerno za selitev dvoživk, tako da se akcija prenašanja še ni začela! Za prenašanje se morate obvezno najaviti koordinatorju, s katerim boste skupaj prenašali dvoživke.


To je pomembno zaradi pravilnega štetja in določevanja živali kot tudi varnosti udeležencev. Prenašanje s koordinatorji se bo pričelo ob primernem vremenu (dežju in višjih temperaturah). Če želite sodelovati pri prenašanju dvoživk pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in obvestili vas bomo kdaj se nam lahko priključite. Poročanje s terena pa lahko spremljate tudi na Facebook strani društva Preplet. Za več informacij pokličite 031 231 681.

Prenašanje bo potekalo po 19h in običajno traja eno do dve uri.

Vsak prostovoljec za večerno prenašanje obvezno potrebuje:
- odsevni jopič
- močno svetilko (naglavno ali ročno)
- primerno obutev ter obleko, ker je lahko precej blatno in mokro

Kontaktni podatki
Lara Kastelic, 031 231 681, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , vodja projekta
Aktualne informacije spremljate na FB društva Preplet.
Organizator projekta je društvo Preplet v sodelovanju z Občino Grosuplje.